erhvervslokaler-storkoebenhavn.dk: Erhvervslokaler i Kongens Lyngby

Erhvervslokaler i Kongens Lyngby

Om Kongens Lyngby

Kongen Lyngby er den største by i Lyngby-Taarbæk Kommune og ligger omkring 10 kilometer nord for København. Det er svært at angive, hvornår byen blev opført præcist, men det formodes at have været i Vikingetiden mellem år 800 og år 1050. Det formodes at byen er opstået omkring vadestedet over Mølleåen, der ligger ved Lyngby Kirke, som blev opført i år 1050. Grunden til at byens navn er ”Kongens” Lyngby er på grund af Lyngby Kirke og Sorgenfri Slot, der har fungeret som bolig for flere medlemmer af den royale familie.

I 1863 fik Lyngby direkte togforbindelse til København, hvilket var det første spadestik til den udvikling Lyngby har været igennem i nyere tid, da det gav det velhavende borgerskab mulighed for at have helårsbolig i området. Kongens Lyngby nød blandt andet på grund af Mølleåen godt af industrialiseringen og der blev udstykket mange grunde til bebyggelse i den periode. Kongens Lyngby har et hyggeligt byliv og har stadigvæk et præg af det tidligere landsbysamfund. Der ligger flere uddannelsesinstitutioner i byen, hvoraf Danmark Tekniske Universitet, DTU, er den største.Virksomhed i Kongens Lyngby

Kongens Lyngby har gode forbindelser til København både via offentlig transport og med bil via motorvejen. Det gør derfor byen til et attraktivt sted at placere sin virksomhed, hvis man vil undgå de høje kvadratmeterpriser i indre København samt gøre arbejdspladsen mere tilgængelig for medarbejdere fra resten af Nordsjælland. At DTU ligger i Kongens Lyngby gør desuden også at der er gode muligheder for at drive videnstunge virksomheder.

 

Værd at besøge i Kongens Lyngby

- Lyngby Kirke

- Lyngby Mølle

- Sorgenfri Slot

- Lyngby Kulturhus

- Sophienholm

- Lyngby Hovedgade

- Lyngby Storcenter

 

Kongens Lyngby’s geografi

Kongens Lyngby havde i 2005 et indbyggertal på 11.500. Byen har et areal på omkring 120.000m2. Den vigtigste gade er Lyngby Hovedgade, hvor en stor del af byens butikker ligger.

 

Links om Kongens Lyngby

Om Kongens Lyngby på Wikipedia 

Link til Lyngby-Taarbæk Kommune 

Kort over Kongens Lyngby 

Mere i denne kategori: « Køge Albertslund »