erhvervslokaler-storkoebenhavn.dk: Erhvervslokaler i Køge

Erhvervslokaler i Køge

Om Køge

Køge er med sine samlet lidt mere end 35.000 indbyggere det 18. største byområde i Danmark. Køges byområde omfatter udover Køge by også Køge Nord, der er Ølby Lyng og Ølsemagle Lyng, og Herfølge. Køge er hovedbyen i Køge Kommune og ved bunden af Køge bugt. Nogle regner Køge for at være en satellitby til København da byen nærmest hænger sammen med bebyggelsen der følger Køge Bugt Motorvejen ind til København.

Køges historie daterer helt tilbage til 1100-tallet, men byen fik først sin officielle status som købstad i 1288. Flere af de gamle byhuse, der blev bygget efter Køge fik sine rettigheder som købstad, findes stadig i Køges bymidte, og især omkring Køge Torv ligger flere af de gamle huse ved siden af Køge Rådhus og Kong Hans’ Gård, der blev bygget henholdsvis 1550 og 1634. Byens vartegn, Sankt Nicolai Kirke, der blev bygget mellem år 1250 og år 1300, ligger også i bymidten. I nærheden af Kirken ligger Danmarks ældste bindingsværkshus, der blev opført i 1527 og i dag fungerer som en del af Køge Børnebibliotek.


Virksomhed i Køge

Køge er dog ikke kun kendt for at være en gammel købstad. På grund af sin placering som et trafikalt knudepunkt, tæt ved flere store motorveje, herunder E20, E47 og E55 har flere store virksomheder besluttet sig for at have hovedsæde i byen. Byen har også en moderne industri- og trafikhavn samt S-togslinjer til København, hvilket gør byen utroligt attraktiv for virksomheder, der vil give medarbejdere fra hele Sjælland optimale tilkørselsforhold.

 

Værd at besøge i Køge

- Køge Torv

- Kunstmuseet Køge Skitsesamling

- Køge Miniby

- Sankt Nicolai Kirke

- Det Gamle Hus

- Ølsemagle Mølle

- Køge Museum

 

Køge’s geografi

Køge byområde omfatter udover Køge også Ølsemagle Lyng, Ølby Lyng og Herfølge og havde i 2011 35.104 indbyggere. Køge Kommune har et areal på 255,47 m2 og er beliggende ved bunden af Køge Bugt. Både E20 motorvejen og E47/55 har indgang til Køge.

 

Links om Køge

Om Køge på Wikipedia 

Link til Køge Kommune 

Kort over Køge 

Relaterede emner

Mere i denne kategori: « Taastrup Kongens Lyngby »